BMW M3 and M4 - The Icons
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read
BIMMERPOST Universal Forums General BMW News and Cars Discussion

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-16-2021, 08:35 PM   #1
Minton444
Private
0
Rep
81
Posts

Drives: 2006 525xi e60
Join Date: Aug 2021
Location: Columbus, Ohio

iTrader: (0)

Programming issues

BIMMERPOST
     Featured on BIMMERPOST.com
I'm a disabled vet that was given this car. The CCC unit went bad so I replaced it because I couldn't afford to have it done by anyone else. Since I was doing the work myself I figured I would do a firmware update on all of my 2006 525XI e60 modules except for the CAS and now I'm having issues. I used K+DCAN cable & WINFPK 5.3.1. with the sp-daten ver 67.1. Everything showed that it completed "OK". Now I have all of these error codes and all kinds of issues. I need help to get back on the road. If I get this fixed I'm never touching this car ever again!!!!

SIM/SGM
93AD 60

SZL
9501 60
94C0 20
94AC 60

STVL/TEFA
963F 20
962C 60

STVR/TEBF
96FD 20
96BF 20
96AC 60

SFZ
9ABF 20
9AAC 60

DME/DDE
CD99 84
CDA8 84
CD94 94
2DC3 04
CDB0 04
CDA9 14
CD9F 14
CDAB 14
CDAA 14
CDAE 14

EGS
CF1B 24
CF1A 24
CF19 24
CF1E 24
CF21 34

VGSG
54C6 71
55C3 38
55D0 28

DSC
D378 A4
D36A A4
D356 A4
D355 A4
5DDF A0
5EBA E0

CAS
A0B1 28

KOMBI
A3B3 20
A3B9 20
A3AC 20
A556 20

SBSL
984C 70
9857 70
986D 70
9878 70
9891 20
9895 60
983F 20
982C 60

SBSR
98ED 70
98F8 70
9915 60
98BF 20
98AC 60

There has been many lessons learned here. One being, I did a firmware update on all of these at one time and didn't cycle the car every time I updated the firmware. I also had a battery charger attached and NOT a voltage regulator. Lastly and most importantly, I should have had an indie shop do the work but I'm broke and now I don't have a car! Will someone please help me get out of this mess.
Appreciate 0
      10-17-2021, 12:25 PM   #2
DomMuc
Private First Class
Germany
18
Rep
116
Posts

Drives: F20 M135i
Join Date: Nov 2012
Location: Munich

iTrader: (0)

did you switch off ignition when updating the CAS?? with ignition on you could have caused a mayor problem....
Appreciate 0
      10-17-2021, 12:28 PM   #3
Minton444
Private
0
Rep
81
Posts

Drives: 2006 525xi e60
Join Date: Aug 2021
Location: Columbus, Ohio

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by DomMuc View Post
did you switch off ignition when updating the CAS?? with ignition on you could have caused a mayor problem....
Thanks for the response. I was able to get everything fixed except szl module which keeps throwing a 94ac error. I didn't mess with the CAS!
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 01:28 AM.




g80
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST